Clemm – Far From Arcadia

Clemm - Far From ArcadiaDe naam is dezelfde, de invulling qua poppetjes is weer anders. De enige constante factor in Clemm is het brein achter het project: Willem Janssen. Voor zijn tweede cd Far From Arcadia koos hij ervoor om bijna alles zelf te doen. Dat houdt dus ook in dat de gastzangers die op zijn eerste ep (The Tristan EP) en cd (Consider The Lilies) te horen waren. vervangen zijn door één stem: die van Janssen zelf. Da’s best gewaagd gezien de behoorlijke namen die op die twee meezongen, maar Janssen komt hier wel mee weg. Zijn ietwat lijzige stem lijkt wel een beetje op die van Arjan van Wijk die meezong op The Tristan EP. Ik krijg er jaren 80 synthi-bandjes flashbacks bij, maar dat beeld wordt zeker verder versterkt door de muziek. Want niet alleen de zang is veranderd, ook de muziek die Far From Arcadia laat horen, verschilt behoorlijk van zijn eerste twee worpen. Waar Consider The Lillies vooral lieflijke indietronica liet horen gaat op Far From Arcadia af en toe het tempo omhoog. Dat doet Clemm in een track als “Mix It Up” soepel door de gitaren even net wat dikker aan te zetten en de beats per minute op te schroeven. Meer dan voorheen heb ik ook het idee dat Janssen op zoek gaat naar zijn visie op het ideale popliedje. “First Impressions” zal denk ik dicht komen bij zijn ideaalbeeld, een fijn liedje is het. Niet alles is anders op Far From Arcadia. Zo is de trompet van Milan Mes gelukkig wel gebleven en geeft “Zoom In” een heerlijke melancholieke klank. Het maakt al met al Far From Arcadia een logische stap richting van project-driven naar band-driven. Ik ben dan ook benieuwd naar de in het begeleidende schrijven aangekondigde optredens.


mij=Cabin Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven