Clemm – The Tristan (EP)

Mijnheer en mevrouw Storm raakten er niet over uit gepraat en moeten er nu, jaren later, nog steeds regelmatig om gniffelen. En het was ook een koddig gezicht. Op het podium bij de opera Tristan & Isolde klonk Tristan dan misschien wel als een dappere strijder met een indrukwekkende stem. Je moest er wel je ogen voor dichtdoen om hem als zodanig te zien. Op het podium stond namelijk een klein dik mannetje de Wagner-variant te zingen. Het was dus wel een imposante uitvoering, maar er klopte gewoon iets niet. En dat geldt ook voor The Tristan EP van Clemm ook een heleboel niet. Ik zie in Arjen van Wijk (This Beautiful Mess) nou ook niet echt een heldhaftige ridder. En in Sharon Quak (Electric Honey) ook geen Isolde. Bovendien hadden ze in de middeleeuwen nou ook niet echt de mogelijkheden om met een computertje je nummers op te nemen zoals Willem Janssen (de man achter Clemm) dat gedaan heeft om bij zijn scriptie – vást uitgewerkt op dezelfde computer – over het boek Tristan & Isolde te voegen. Maar er klopt vooral ook een heleboel wel aan The Tristan EP. Het zijn namelijk vier mooie staaltjes van elektronische indiepop, waarmee hij zijn eigen draai geeft aan deze middeleeuwse liefdestragedie. En de stemmen van Arjen en Sharon passen perfect bij de muziek. Mogen mijnheer en mevrouw Storm komen kijken bij de afstudeerpresentatie als de nummers daar ook gespeeld worden? We beloven dat we niet zullen gniffelen.

File: Clemm – The Tristan (EP)
File Under: 10 met een griffel en een kus van de juffrouw
File Audio: [don’t let them hold you down][for the noble of heart]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven