Deadsoul Tribe – The January Tree

Sinds Buddy Lackey Psychotic Waltz verlaten heeft omdat hij zich de minste van het stel voelde en zijn maan veranderd heeft in Devon Graves is hij een stuk productiever baasje geworden. Met de hippie metaalhoofden van Psychotic Waltz bracht hij het tot 4 cd’s in dik 6 jaar. Nu onder de naam Deadsoul Tribe staat de teller op drie uit drie. Geen slechte score. Vooral ook omdat het een meer dan goede reeks albums is die hij afleverde tot nu toe. Op het podium is Deadsoul Tribe dan misschien een echte band in de studio heeft Graves voor het nieuwe album The January Tree lekker alles zelf gedaan. Op de drums na dan. Die heeft hij Adel Moustafa ingespeeld. Dat klinkt zorgelijker dan het is, want Graves staat gelukkig meer dan zijn mannetje op bas, gitaar, toetsen en fluit en The January Tree klinkt wel degelijk als een bandalbum. Met opmerkelijke invloeden, want uit flink wat nummers gaat een Tool-achtige dreiging uit. Mede door de hypnotiserende ritmes die wel wat doen denken aan de Roots-periode van Sepultura, maar dan wel een tikkie minder heftig natuurlijk. Dat is voor een band uit het hoekje progmetal wat mij betreft een sterk pré. Het houdt de boel lekker open en wel een stuk spannender en melodieuzer dan bij andere notenscoorders in het genre.


mij=Inside Out / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top