Converge – Axe To Fall

Converge - Axe To FallConverge heeft zich in de afgelopen jaren op weten te werken tot een van de meest belangrijke hardcore-bands van de afgelopen tien jaar. Hun zegetocht begon in 2001 met de release van Jane Doe (onlangs verkozen in het toonaangevende Decibel Magazine tot beste plaat van het afgelopen decennium), en met de release van You Fail Me (2004) en No Heroes (2006) wisten ze hun positie nog verder uit te bouwen. Voor Axe To Fall waren de verwachtingen vanzelfsprekend weer enorm hoog, maar Converge zou Converge niet zijn als ze ook van hun nieuwste werkje geen meesterwerk wisten te maken. Het eerste wat opvalt aan Axe To Fall is dat het voor Converge-begrippen hun meest toegankelijke plaat is. De plaat kenmerkt zich verder door de vele rollende bassdrums en druk gitaarwerk, en er duiken zelfs een behoorlijke partij gitaarsolo’s op, zoals in “Effigy”, waarin zo’n beetje half Cave-In de gastsolo’s verzorgt (er zijn sowieso veel gastrollen te vinden op deze plaat, aangezien er verder nog allerlei luitjes meedoen van bands als 108, Genghis Tron, Blacklisted en Neurosis). Maar dat wil niet zeggen dat de allesverschroeiende agressie nu verdwenen is, integendeel. Zanger/krijser Jacob Bannon laat zich weer van zijn beste onverstaanbare kant horen in de hardcore-songs “Reap What You Sow” en “Axe To Fall”, terwijl ook het tempo over gehele linie erg hoog ligt. Pas tegen het einde van de plaat wordt er wat gas terug genomen in het door Steve Von Till (Neurosis) gezongen “Cruel Bloom”, een aan Tom Waits herinnerende ballade, terwijl ook de echte afsluiter “Wretched World” weer zo’n lekker trage Converge-epic is. Al met al is Axe To Fall weer een ijzersterke plaat geworden. Converge-fans hebben hem natuurlijk al lang in huis, maar ook de meer casual liefhebbers van extreme hardcore/metal hebben hier weer een heerlijke herrie-plaat aan om de kerst mee door te komen.


mij=Epitaph

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven