Donovan's Brain – Fires Which Burnt Brightly

Donovan's Brain - Fires Which Burnt BrightlyDe jingle jangle zoals die ooit door The Byrds, en dan met name door de 12-snarige gitaar van Roger McGuinn, gemaakt werd, vindt nog altijd navolging. Alleen bijna nooit zo goed als het origineel. Ook Donovan’s Brain, een band uit Montana, doet zijn best met de 12-snarige gitaar, maar haalt het niet bij hun voorbeelden, hoewel een nummer “You Gotta Go Now” akelig dicht in de buurt komt. Echt pakkend zijn de songs echter niet, zeker omdat er hier en daar ook een flinke gitaarsolo ingezet wordt of bijna symfonische rock gemaakt wordt. Leuk voor de liefhebbers, maar het grote publiek, en ook ik als luisteraar, wil meer mooie popliedjes. Meer indruk maakt de band op het tweede deel van hun cd, die toepasselijk begint met “After The Main Sequence”, waar de nummers wat steviger worden en ook echt thema’s gaan aanspreken (voornamelijk het verlies van mensen). Desondanks wordt het nergens echt pakkend, en beklijft het muzikaal allemaal niet. Nee, ook deze zesde cd van Donovan’s Brain zal ze weer niet de roem brengen waar zij, of hun platenmaatschappij, op hopen. Daarvoor hebben immers The Byrds al een te goede back catalogue achtergelaten!


mij=Career / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven