Melissa-Bel – Brave

Melissa-Bel - BraveOmdat zangeres Melissa-Bel in haar thuisland Canada uitgeroepen is tot Artist of the Year tijdens de Toronto Exclusive Magazine Awards, vermoedde ik sterk dat ik ergens iets gemist had. Maar het aantal plays op last.fm, toch een wereldwijd gebruikt netwerk, is nog bedroevend laag (29 wereldwijd op dit moment). De vraag is dus in hoeverre je zo’n prijs serieus moet nemen. Die vraag komt eigenlijk ook bij me op bij het beluisteren van haar debuutplaat, Brave. Niet dat er nou echt iets heel erg mis is met die plaat: er is een prima zangeres te horen, met een behoorlijk rauwe, doorleefde, strot die lijkt op Amanda Marshall. Muzikaal is het allemaal vrij mainstream: aan blues, soul en country refererende poprock, lekker glad en nergens spannend. Meer van het kaliber waar de Amerikanen wel pap van lusten, maar waar je in Europa een stuk minder goed mee scoort. Bovendien wordt het door anderen al minstens zo goed gedaan, zoals door de al eerder genoemde Amanda Marshall dus, of door Beth Hart, alleen doet die laatste het beter en interessanter. Brave gaat vast niet de grote doorbraak worden voor deze op zich prima zangeres: daarvoor zal ze in de toekomst uit een iets origineler vaatje moeten gaan tappen.


mij=Hypnotic / Suburban

2 reacties

  1. Niels

    Er is geen wikipedia pagina van haar. Heel weinig plays op last.fm.
    Oftewel: in Canada hebben ze blijkbaar niet gekeken naar of iemand al heel populair is of op doorbreken staat, maar gewoon wat zij een goed vonden. Vind ik ook wat voor te zeggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven