GR & Full-Blown Expansion – GR & Full-Blown Expansion

GR-And-Full-BLown-Expansion.jpg Als je free-jazz kunt definiëren als een vorm van jazz waarbij alle regels zijn weggelaten en die daardoor gekenmerkt wordt door extreme geluiden, van hard tot zacht, van hoge tot lage tonen, van dissonanten tot harmonieën, dan maakt GR & Full-Blown Expansion free rock. Op deze titelloze cd staan zeven stukken die elk alle kanten op dreigen te gaan. Achter GR & Full-Blown Expansion gaat dan ook niet voor niets Gregory Raimo schuil. Op de hoes heeft hij een waarschuwing aan laten brengen: ‘Full-Blown Expansion is GR’s very own devationist alter ego’. De Franse zanger en gitarist heeft enige naam gemaakt met de band Gunslinger en cd’s uitgebracht met titels als Xperiments from within the Tentacular, The Highspeed Recording Complex en Paralytic FluXus. Daarenboven is hij ook nog eens een beschermeling van Julian Cope, godfather van de hedendaagse psychedelica. GR & Full-Blown Expansion is een echte soloplaat, ook al zou je dat op het eerste gehoor niet zeggen. Alle instrumenten zijn door Raimo zelf ingespeeld, van de rudimentaire drums, via de gitaar- en toetsenpartijen tot de zang aan toe. Vervolgens heeft hij zijn best gedaan om alles door een enorme bak effecten te halen. Het resultaat bestaat uit zeven vervreemdende, ultra-psychedelische nummers die niet zomaar een-twee-drie wegluisteren. Alsof een free-jazz-ensemble zich al jammend tot rock heeft bekeerd.


mij=World in Sound / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven