Coverclub – Christmas Candy From The Netherlands

v.a.-christmas_candy_from_the_netherlands.jpgAls ik mezelf erop betrap dat ik al fietsend “Driving Home For Christmas” van Chris Rea aan het zingen ben, terwijl ik onderweg ben naar een reünie-optreden van de indierockers van de Cords, dan gaat er iets goed mis. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nog wel ergere kerstliedjes ken. Er is stomweg geen ontkomen aan als je de radio aanzet. Als je een mogelijkheid hebt tot downloaden en eventueel een cd-brander hebt dan is er nu een goed – en zelfs gratis – alternatief voorhanden. Dit hebben we te danken aan de samenwerkende Utrechtenaren. Pim van Werken (Silence is Sexy) en Leon Geuyen (The Gasoline Brothers) zijn twee initiatiefnemers achter de Coverclub en presenteren op Christmas Candy From The Netherlands een tiental kerstliedjes gespeeld door Nederlandse bands. Drie van deze liedjes waren overigens al in 2006 bij ze verschenen. Dat zijn de bijdragen van Silence is Sexy, Moss en Audiotransparent. De andere zeven zijn bij mijn weten nieuw, waaronder bijdragen van de mij onbekende Laura Vane & The Vipertones, Schotel van de Dag en Monstertux. De anderen zijn mij wel bekend: The Gasoline Brothers, Roy Santiago, Little Things That Kill en Pondertone. De verzamelaar is een prima initiatief en de bijdragen zijn zeer goed te pruimen. Bij de Coverclub verwacht je overigens covers, maar ik twijfel of alle bijdragen covers zijn. Christmas Candy From The Netherlands is een prima indie alternatief voor al die nummers die je toch al te vaak hoort, al had van mij de bijdrage “Stille Nacht, Heilige Nacht” van Pondertone achterwege mogen blijven. Maar als je die minder vindt dan zet je hem gewoon achteraan bij het branden, al klopt de tracklist van het hoesje, dat ook gratis te downloaden is, dan niet meer.


mij=Coverclub

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven