Siena Root – Different Realities

Siena Root - Different RealitiesHet Zweedse Siena Root is stevig in de jaren 70 blijven steken. Kleding, haardracht, vormgeving van de hoezen, alles klopt. En de muziek natuurlijk ook. Psychedelische flowerpower-rock zoals het tegenwoordig nog maar zelden gemaakt wordt. Alles puur analoog opgenomen natuurlijk, dat spreekt voor zich. Hun vierde cd Different Realities bevat twee nummers met elk een speelduur van ruim 25 minuten. “We” laat hier en daar wat zang horen, maar die vind ik zelf zo belabberd klinken dat ze dat wat mij betreft ook weg hadden kunnen laten. Muzikaal is het psychedelica troef, als een reis terug in de tijd toen het nog leek dat muziek de wereld kan veranderen. Het volledig instrumentale “The road to Agartha” gooit het over een compleet andere boeg, door de luisteraar onder te dompelen in een zee van oosterse klanken, compleet met sitar, Indiase trommeltje en belletjes, en, kom, hoe heet dat, nou ja, zo’n Arabische fluitefluit. Tegen het eind van de compositie mengt Siena Root deze klanken met westerse psychedelica, en zelden heb ik zo’n mooi voorbeeld van muzikale integratie mogen horen. Het klinkt nergens bedacht of geforceerd, en het bewijst eer aan zowel de Oosterse als de Westerse muziek. Hulde! Laat Geert Wilders het maar niet horen…


mij=Transubstans / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven