The King Khan & BBQ Show – Invisible Girl

The King Khan & BBQ Show - Invisible GirlEr wordt wel eens beweerd dat je aan kinderen kunt merken dat er storm op komst is: ze zijn dan heel druk. Volgens mij geldt dit ook voor volwassenen, want een aantal collegae waren op de dag dat ik dit schrijf behoorlijk hyper. En jawel, de eerste herfststorm was vandaag een feit. Ikzelf was ook onrustig, maar of dit nou aan de storm lag, aan de cd Invisible Girl van The King Khan & BBQ Show die ik op de heenweg in de auto draaide of aan allebei, daar ben ik nog niet uit. Feit was wel dat ik beide handen stevig aan het stuur moest houden op de terugweg. King Khan heb je in meerdere smaken. Er is er eentje met The (Sensational) Shrines, die onlangs nog in ons land waren, en sixtiessoulgaragerock maken. En er is er een met de BBQ Show oftewel Mark Sultan die wat minder soul kent, al was het maar omdat het met z’n tweeën toch anders muziek maken is dan met pak ‘m beet zijn tienen. The King Khan & BBQ Show maakt gebruik van drums, gitaar, twee personen zang en incidenteel nog een orgel. Invisible Girl bevat twaalf liedjes die allemaal to-the-point zijn, zoals dat hoort bij garagerock. Absolute uitschieter is wat mij betreft “Animal Party” waar ik in ieder geval zelfs om moest lachen. Zo melig is deze track. Als ik nog even met wat namen strooi dan zou ik de muziek die ze maken ergens plaatsen tussen The Righteous Brothers, Chuck Berry en The Ramones. Ik had dit jaar nog maar weinig rauwe garagerockplaten met sixties-invloeden gehoord die ik echt ‘lekker’ vind. The King Khan & BBQ Show heeft hier met Invisible Girl gelukkig op de valreep nog wat aan gedaan.


mij=In The Red / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven