The Lemon Drops – Sunshower Flower Power

The-Lemon-Drops_Sunshower-Flower-Power.jpgMaak vooral niet de fout om ze verwarren met de neo-psychedelica van The Mighty Lemon Drops, een Britse band die in de jaren tachtig actief was. The Lemon Drops zijn namelijk geen neo, maar originele psychedelica (mocht je daar op grond van de titel van deze compilatie nog niet zeker van zijn). Afkomstig uit Chicago, startten ze in 1966 om er in 1969 al weer een punt achter te zetten, na een reeks incidenten (van school getrapt wegens lang haar), pech (de drums werden vergeten bij de mastering van een single) en overmatig LSD-gebruik. In die drie jaar hebben ze een respectabel aantal goede nummers opgenomen en exploreerden ze zowel de folkrock van The Byrds (“It Happens Everyday”) als de rockende psychedelica van Jefferson Airplane (“The Theatre of Your Eyes”). Op de regionale hit “I Live In The Springtime” na, bleef hun bekendheid beperkt tot het moment dat dit liedje opdook in de Nuggets-boxset. Sinds die tijd duiken ze her en der op allerlei verzamelaars op. Sunshower Flower Power is de definitieve verzameling geworden. Op twee cd’s vinden we zo ongeveer alle opgenomen tracks. Enige punt van kritiek is wellicht dat vier versies van “I Live In The Springtime” een beetje teveel van het goede is, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de hoeveelheid excellente, onbekendere psychedelische tracks met een hoofdrol voor fuzzgitaar (“Flower Pure”!) die nu voor het eerst verzameld zijn. In de uitgebreide liner notes worden de avonturen van deze hippies uitgebreid uit de doeken gedaan.


Mij=Cicadelic Records / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven