The Peptones – Songs About Love

the_peptones-songs_about_love.jpgSinds het laatste album van Claw Boys Claw heeft mijn gevoel een naam, het is vandaag namelijk een typische Pajama Day. Buiten regent het pijpenstelen, ik heb geen verplichtingen buiten de deur en ik voel me vreselijk loom. Ik hang dus maar een beetje rond: krantje lezen, internetten, katten aaien en wat een mens dan zoal nog meer doet. Cd’s draaien bijvoorbeeld, zoals Songs About Love van The Peptones. Gezien de foto van Geestje (naam staat in de inlay) op de hoes gaat het om ongemakkelijke liefde en is het geen gezellige knuffelmuziek. Den Haag, de plaats waar het trio The Peptones vandaan komt, heeft als beatstad een naam hoog te houden. The Peptones schijnen al veertien jaar hun ding te doen, maar ik heb nog nooit van ze gehoord. Songs About Love is dan ook hun debuut. Voor de opnames trokken ze naar Spanje, waar ze de studio indoken om dertien zelfgeschreven nummers op te nemen die er in ruim een half uur doorgeragd worden. Noem het garagerock, noem het rock ‘n’ roll. Misschien dat het hier en daar wat teveel cliché klinkt om op te vallen in bandjesland en de randjes van wat kan wat meer opgezocht hadden mogen worden; feit is dat mijn Pajama Day-gevoel weg is. Ik hoop ze eerdaags op een podium tegen te komen, want dat is volgens mij de biotoop waar dit soort bands het best gedijt.


mij=Impolite / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven