The Unthanks – Here's The Tender Coming

The Unthanks - Here's The Tender ComingFolkmuziek is hip. Niet zozeer in de pure vorm, maar voornamelijk als ingrediënt. Ik ‘vrees’ dat ook bij ondergetekende in het komende jaarlijstje een aantal releases staat waaraan o.a. dit label te hangen is. Zo puur als The Unthanks uit het Engelse Northumberland heb ik ze dit jaar eigenlijk nog niet gehoord. The Unthanks is genoemd naar de zusjes Rachel en Becky Unthank die met nog drie andere leden (een dame en twee heren) deze band vormt. Vijf van de twaalf liedjes zijn bewerkingen van zogeheten traditionals en dat is gezien de gekozen vorm niet vreemd. Toch is er weinig oubolligs aan Here’s The Tender Coming. Dit komt met name door de invulling van de liedjes met minimale composities zoals we die ook van Sufjan Stevens kennen. Zowel Rachel als Becky neemt de vocalen op zich, waarbij de ander dan de tweede stem vormt. Wat echter vooral opvalt is de minimale maar oh zo effectieve begeleiding. Hiervoor wordt een heel scala aan instrumenten ingezet van cello en ukelele tot de zogeheten ‘tubular bells’. Hun muziek lijkt overigens niet op die van Mike Oldfield: hij werkte het minimale maximaal uit, maar The Unthanks houden niet van de bombast. Zij houden van het liedje, en geven het hun eigentijdse stempel mee.


mij=Rabble Rouser / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven