The Vals – Stick And Stones

the_vals-stick_and_stones.jpgWie had er nou naast het potje gepiest? Was het een van de ouders van John Lennon of was het John Lennon zelf? Ik kom hierop omdat ik de stem van Paul Doherty wel heel erg op die van Lennon vind lijken. Als ik op de hoes kijk naar de foto van zijn band The Vals, en de leeftijd van het kwartet aanschouw, dan moet mijnheer het wel zelf gedaan hebben. Gezien de ‘ferry’ die van Liverpool naar Belfast gaat, waar de band vandaan komt, lijkt me dit niet onmogelijk. Nu zal dit feitelijk wel niet kloppen, maar de stem van de zanger lijkt veel op die van Lennon. Ook de muziek op hun debuut Stick And Stones ligt in de lijn van The Beatles en met name Lennon-solo. Nu gaat het te ver om The Vals een copycat te noemen, een nummer als opener “Too Many People” waarin blazers aanwezig zijn zoiets heb ik Lennon nooit horen doen. Ook heeft het orgel een voorname rol. Verder heerst er minder rust in de nummers, met name door de drums klinkt het meer opgefokt. In nummers waarin het er semi-akoestisch aan toe gaat met slechts een piano of gitaar als begeleiding dan komt The Vals dichter bij wat Lennon deed. Luister maar eens naar “These Little Reasons” dat in de “reprise”-versie met de piano mij aan “Imagine” doet denken. Stick And Stones vind ik in ieder geval een prettig album, en het is goed om te horen dat het stokje van Lennon doorgegeven wordt.


mij=Alive / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven