Tom Musca – Lucifer My Love

Tom Musca - Lucifer My LoveDoor tijdgebrek en een enorme stapel aan te recenseren cd’s, was mijn plan om aan het einde van het jaar een mooi artikel te produceren over een aantal platen dat dus nog te wachten lag op een recensie. Een daarvan zou dan Lucifer My Love zijn, van Tom Musca. Alleen, na het beluisteren ontstond er een probleem. Want deze cd is zo prachtig, dat hij echt een eigen plekje verdient. Bij deze, dus. Dat hij een stadsgenoot blijkt te zijn, is leuk om te lezen, maar speelde bij mijn beslissing overigens ook geen enkele rol: de kracht en schoonheid van Musca’s muziek zijn overweldigend genoeg van zichzelf. Zijn stem is warm en betrokken, ergens zwevend tussen Patrick Watson en Thom Yorke, en ook muzikaal valt er van alles te beleven op Lucifer My Love, mede dankzij drummer Pimba, die de cd voorziet van een lekker tempo. Ja, liefhebbers van melancholie, zoals ik, kunnen zich laven aan nummers als het prachtige “Poor Soldier”, zelfs als je de mooie tekst volledig langs je heen laat gaan. Waarom is het toch dat songwriters als Tom Musca in Nederland nauwelijks voet aan de grond krijgen, terwijl ze zoveel te bieden hebben? Zijn wij dan een land van slechte smaak? Bewijs het tegendeel, en luister eens naar Musca. Gij zult niet bedrogen uitkomen.


mij=Musca Music / Rough Trade

3 reacties

  1. Tom Musca verdient wel meer aandacht ja. Moet wel zeggen dat hij zichzelf niet al te best promoot. Slechts 3 korte previews op myspace, dat kan een band als U2 zich veroorloven maar Tom Musca toch niet? In zijn webshop staat ook nog steeds dat zijn album in oktober 2009 uit zal komen. Dat werkt natuurlijk niet mee… en dan zet je ook nog eens een foute link naar zijn myspace 😉 Hij moet gewoon een mp3 weggeven en een paar volledige nummers streamen want op deze manier zijn er denk ik weinig mensen die 17 euro voor de cd neer gaan leggen.

  2. Metalmakker

    Deze man is bril-fucking-jant. Ongelooflijk dat hij totaal onbekend blijft. Welke manager met verstand van zaken gaat hem eens helpen? Tom is inderdaad niet zijn eigen beste promotor, hij is gewoon beter in muziek maken. En werkt fulltime in de zorg heb ik me laten vertellen, wat over het algmeen ook best zwaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven