Will Johnson and Jason Molina – Will Johnson and Jason Molina

Jason-Molina-and-Will-Johnson_Jason-Molina-and-Will-Johnson.jpgErgens in het vroege voorjaar van 2008 zijn ze samen de studio ingedoken en begin 2009 zou hun eerste split-cd uitkomen. Maar het is de late herfst van dit jaar geworden en dat past ook wel zo goed bij hun muziek. Jason Molina (Songs: Ohia, Magnolia Electric Co.) en Will Johnson (Centro-matic, South San Gabriel) hebben eerder al laten weten niet vies te zijn van samenwerken met anderen. Genregenoten als Will Oldham (Jason Molina) en Monsters of Folk (Will Johnson) zijn ongetwijfeld de meest illustere namen waarmee ze gespeeld hebben. Wat opvalt: allemaal zijn het muzikanten met een meer dan gemiddelde productie. Voor deze plaat hebben ze hun meest herfstige houding aangenomen en het resultaat van de sessies in de vorm van veertien spaarzaam gearrangeerde tracks uitgebracht. Het elektrisch rocken is grotendeels achterwege gebleven en zo is dit een plaat geworden waar eenzame piano’s, akoestische gitaren en kale electrische geluiden de klagende zangstem van Jason Molina en de warme, maar even droevige toon van Will Johnson begeleiden. Het geheel klinkt bij tijd en wijle behoorlijk schetsmatig, maar vooral Jason Molina excelleert in dit soort nummers. Zoals Will Johnson zijn muziek eens noemde: sit-down music. In een hele fijne stoel.


mij=Secretly Canadian / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven