Cold War Kids – Behave Yourself EP

Cold War Kids - Behave Yourself EPRuim twee jaar geleden dat de Cold War Kids met Loyalty to Loyalty kwamen, hoog tijd dat deze jongens weer eens wat van zich laten horen. De nummers op de Behave Yourself EP komen wel uit de tijd van Loyalty to Loyalty, maar zoals de band zelf zegt: ‘they didn’t belong there, but they kept hanging around, starting trouble; made friends and insisted that their story be heard’. Helaas gaat het maar om vier nummers en een fragment. Maar wie het kleine niet eert… We mogen dan ook meteen genieten van “Audience”, een wat gepolijster aanvoelend nummer dan we normaal gewend zijn, ook “Coffee Spoon” klinkt wat gelikter. Maar “Santa Ana Winds” en “Sermons” zijn weer de ouderwets rauwe rockende bluesnummers met vooral in “Santa Ana Winds” weer die mooie tegendraadse drum van Matt Aveiro. Dan blijft er nog een kort fragment over van 37 seconden waar ik me eigenlijk geen raad mee weet. Het klinkt alsof ze aan het jammen zijn en misschien is dit wel een indicatie van wat er komen gaat, dan kunnen we rekenen op een meer dansbaar geheel. Maar het kan net zo goed een misleider zijn, het is te kort en te onsamenhangend om er iets zinnigs over te zeggen. Voorlopig mogen we het doen met deze vier nieuwe juweeltjes, maar het is zeker niet genoeg om mijn honger naar meer te stillen.


mij=Downtown / V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven