Delphic – Acolyte

Delphic - AcolyteDe Britse hypemachine draait weer op volle toeren en dit keer is Delphic het gelukkige slachtoffer. Delphic zou dé act van 2010 moeten worden en volgens vele jubelende berichten “de nieuwe New Order” moeten zijn. Oké, ze komen uit Manchester, ze combineren electronische muziek met gitaarmuziek en houden van een leuk feestje, maar toch zijn er enorme verschillen tussen beide bands. Waar bij New Order de instrumenten en zeker de electronica altijd in dienst stonden van het liedje, lijken de nummers bij Delphic rond de riffs te zijn gebouwd. Acolyte is meer dance dan New Order en heeft eigenlijk meer gemeen met de muziek van acts als Underworld of zelfs La Roux. Er zit een zekere euforie in de muziek van Delphic die in clubs en zeker ook live erg goed aanslaat. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het titelnummer, dat maar liefst bijna negen minuten duurt. Sluit de ogen en je staat zo in de Haçienda in Manchester te raven. En dat is niet eens zo onrealistisch gezien het feit dat New Order’s Peter Hook Factory zojuist een doorstart heeft gegeven. Manchester zit Delphic in het bloed, maar de band doet gelukkig meer dan alleen maar putten uit het verleden. Hoogste tijd voor Madchester 2.0 onder leiding van dit geweldige Delphic!


mij=V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top