Hello=Fire – Hello=Fire

Hello=Fire - Hello=FireDean Fertita is een bezig baasje. Naast de gitaar en de toetsen bij Queens of the Stone Age speelde hij bijvoorbeeld ook nog in The Dead Weather en The Raconteurs met Jack White. Grote bandnamen dus, en het houdt niet op, want op zijn solodebuut, getiteld Hello=Fire, heeft hij allerlei bekende muzikanten weten te strikken om mee te doen. Zoals collega-bezigbaasje Brendan Benson en collega QOTSA’s Troy van Leeuwen. Michael Shuman en Joey Castillo. Kortom, genoeg te beleven op deze plaat, zou je zeggen. Wie echter verwacht een QOTSA-achtig album te gaan horen, komt bedrogen uit. Fertita heeft zijn inspiratie deze keer vooral gezocht in de jaren zestig, gezien de meerstemmige zang en de koortjes, bijvoorbeeld in de rustige eerste single “Nature Of Our Minds” of de psychedelische poprock, inclusief orgeltje, in “Faint Notion”. En daar moet je anno 2010 maar net op zitten te wachten. Ondanks de medewerking van de grote namen is Hello=Fire dan ook zeker geen plaat geworden die veel stof zal doen opwaaien. Het is eerder een verzamelobject voor QOTSA-fans die hun collectie compleet willen houden. Zij kopen een goede, maar geen wereldschokkende plaat.


mij=Schnitzel / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top