My Brightest Diamond – Shark Remixes

My Brightest Diamond - Shark RemixesHet lijkt me als remixer heerlijk om de vrije hand te krijgen van een artiest om zijn of haar werk te mogen remixen. Als zo’n zangeres dan naar de naam Shara Worden luistert en een van de fijnste stemmen heeft die op dit moment beschikbaar is in de popmuziek, dan wordt dat genieten alleen nog maar beter. Dit keer heeft Shara er niet voor gekozen Jan en Alleman remixen te laten maken van haar nummers zoals ze deed met Tear It Down, de remix-versie van haar debuutplaat Bring Me The Workhorse. Ze koos er voor vier man te noden om haar muziek van een nieuwe jas te voor zien. De delen van de vier (Alfred Brown, Son Lux, Roberto C. Lange en DM Stith) verschillen onderling enorm, maar hun eigen delen vormen een coherent geheel. Ze waren in eerste instantie alleen maar via de importkanalen beschikbaar, maar worden nu in een fraai verzameldoosje ook hier uitgegeven. De volgorde op de cd’s is daarbij de volgorde waarin ze eerder uitgebracht zijn. Alfred Brown (van huis uit een klassieke componist) kiest voor een nogal bizarre klassieke insteek. Hij maakt hierbij op basis van het materiaal van My Brightest Diamond een nieuwe conceptvertelling maakt in acht delen. Het zijn eigenlijk geen remixen, maar gewoon acht helemaal nieuwe songs. Wonderbaarlijk. Wat dat betreft klinken de remixen van Son Lux veel meer zoals je zou verwachten van een remix. Maar hij verrast ook door saxofoon en trombone toe te voegen aan de tracks. Bij hem heten de tracks ook nog gewoon zoals het origineel. Dat doet Roberto C. Lange niet, die kiest meer voor een zweverige, minimale insteek, waarvoor Shara’s stem zich best leent, maar die mij wat minder kan boeien. Doe mij dan meer die typische dynamische DM Stith-sound die een deel van de vijf songs van zijn hand krijgen. Sprookjesachtig, weelderig en uiteindelijk in het afsluitende ” ~~~~~~~~~~~~~~~~” zelfs Stith’s eigen stem en flonkerende flamenco-gitaarspel. Menig artiest zal jaloers worden van deze vier prachtige variaties op wat op zichzelf al een prachtige plaat was.


mij=Asthmatic Kitty / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven