Person L – The Positives

Person L - The Positives2010 mag dan wel al in volle gang zijn, toch wil ik hierbij nog even de aandacht vestigen op iets moois uit 2009. Het zit namelijk zo: ene Kenny Vasoli (wie kent ‘m niet) van de punkband The Starting Line (die kende ik nog niet) heeft met zijn gelegenheidsband Person L een cruciale tweede uitgebracht en dat is wat mij betreft een zeer fijn album geworden. Er zijn nog steeds post-punk-invloeden te bespeuren van bands als Fugazi, Drive Like Jehu en Jawbox, die op eersteling Initial uit 2008 nadrukkelijker aanwezig waren. Maar dit album gaat verder, deze klinkt meer indie. Met afwisselend scheutjes rock ‘n’ roll, blues en soul erdoor. Het doet me dan ook aan Spoon denken. En soms aan Swervedriver. Het is indie met een rauw randje. Zo klinkt de stem van Vasoli in de fellere stukken als die van Trent Reznor en da’s niet verkeerd. Het is een behoorlijk gevarieerde bedoeling, waarbij met name de diversiteit in drumwerk opvalt. En het lekker snerpende gitaargeluid. Het bluesy “Changed Man” is werkelijk om te smullen, de live-feel op het einde past perfect. Briljant om in de track “Sit Tight” een riff neer te zetten die direct klinkt alsof je ‘m al jaren kent. Misschien is dat ook zo, maar ik kan even niet op het Stones-nummer komen. Hoezo gelegenheidsproject? Hopelijk niet!


mij=Arctic Rodeo / Alive / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven