Royal Bangs – Let It Bleep

Royal-Bangs_Let-It-Beep.jpgNonchalant als Pavement, dansbaar als Radio 4 en weerbarstig als The Rapture, zie daar de kortst mogelijke omschrijving van Royal Bangs. En oh ja, wat ze vooral gemeen hebben met Pavement is het vermogen om uiterst prettige liedjes te schrijven zonder dat het ze moeite lijkt te kosten. Het door File Under schandalig genegeerde debuut We Breed Champions zette de toon, maar opvolger Let It Beep zou weleens de aanstichter kunnen zijn van een kleine hype rond deze band uit Knoxville, Tennessee. Hun geluid is hipper dan hip: een slimme mix van indie, scheve postpunkgitaren en dito koebellen (“My Car Is Haunted”), overgoten met elektronica (de Beep uit de titel, inderdaad) en aangevuld met toefjes synthpop (“Brainbow”) en overstuurde garagerock (“Shit Xmas”). Van bandjes die zich met punkfunk bezighielden konden we een paar jaar geleden geen genoeg krijgen, maar een gebrek aan memorabele liedjes deed veel acts in dat genre snel de das om. Het zal vooral de kwaliteit van hun nummers zijn en hun vermogen om zoveel verschillende invloeden in zich op te nemen die de houdbaarheidsdatum van Royal Bangs gaan bepalen. Hoorde ik daar overigens The Flaming Lips in “Tiny Prince of Keytar” en in de bizarre intermezzi “Conquest II” en “Gorilla King”?


mij=Audio Eagle / City Slang / V2

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven