Stereophonics – Keep Calm and Carry On

Stereophonics - Keep Calm and Carry OnEvery little thing you do is magic lately
Every single thing that you do is cool
Every little thing you do is tragically hip
Even when you tend to play the fool

Ik moest even glimlachen toen ik de eerste regels van “Could you be the one” hoorde. Ze zijn ze dus toch nog niet vergeten, hun ouwe helden. Als u hier vaker komt dan weet u ongetwijfeld dat Storm en ondergetekende ook gek zijn op The Tragically Hip. Daarnaast houden wij nog van veel meer bandjes. Ik ben bijvoorbeeld ook gek op Stereophonics en tot mijn stomme verbazing las ik ooit dat de heren van Stereophonics dat ook waren. Zo bekend zijn de Canadezen hier namelijk niet. Ze waren er zelfs zo gek op dat de eerste incarnatie van Stereophonics Tragic Love Company heette, naar hun drie favoriete bands (The Tragically Hip, Mother Love Bone en Bad Company). Van The Tragically Hip namen ze ooit een puike versie op van “Fiddler’s Green“. Daarom kan ik het glimlachen niet onderdrukken als ik bovenstaande tekst hoor. In bovendien het beste nummer van Keep Calm and Carry On. Dat ook doet concluderen dat ze wel eens naar The Police luisterden. Die hoor je afgezien daarvan niet terugkomen in de muziek. The Hip wel een beetje. En voor de rest is het vooral Stereophonics wat je hoort. Al spelen ze hier en daar wel wat met stijlen, de stem van Kelly Jones zorgt ervoor dat alle nummers lekker comfortabel als Stereophonics naar binnen glijden. Wereldschokkend is het allemaal niet, maar in het oeuvre hoort het toch in het linkerrijtje. al was het maar omdat ze hun oude helden niet vergeten…


mij=Mercury / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven