The Mad Trist – Pay The Piper

The Mad Trist - Pay The PiperEr zit iemand wanhopig te wachten op het debuutalbum Pay The Piper van de vier Maastrichtenaren die samen The Mad Trist vormen. Ik was deze cd namelijk op mijn pc aan het draaien en kreeg al nadat ik twee nummers van de promo had gedraaid een reactie van iemand via Last.FM. Of ik een link had voor de download? Nou nee dus, zo werkt dat niet. Voor de download ga je wat mij betreft naar de platenwinkel. Mocht je nog nooit van deze band gehoord hebben, ze zijn een nieuwe naam in bandjesland waarvan 2010 het jaar moet gaan worden. Ik las ergens een vergelijking met De Staat. Als je dan weet dat dit album door Torre Florim is geproduceerd en dat er ook stoner-invloeden zijn dan is deze link snel gelegd. Wat mij vooral opvalt aan The Mad Trist is de geweldige zanger: wat een stem! Aan de wat ingetogen rockliedjes moet ik nog wel wennen. Ik vind het vooral wat meer van hetzelfde, maar dat kan ook komen door de productie die ik vlak vind. Daarbij helpt het niet dat de zang in mijn oren wel erg ver naar achteren gezet is. Het spettert niet uit je boxen zogezegd. Blijft dat het een prettige cd is waar in een land waar bands als De Staat, Drive Like Maria en Triggerfinger het goed doen ook zeker ruimte voor moet zijn. Ik heb namelijk het vermoeden dat hun muziek op het podium het best tot haar recht zal komen. En na afloop kun je dan meteen hun cd dan met een fysiek exemplaar bij ze ‘downloaden’, waarna Pay The Piper ongetwijfeld op zijn plek vallen. Of is deze cd 3FM-fähig en blijk ik een zeikerd te zijn die er weinig van begrepen heeft? De toekomst zal het uitwijzen. Uch!


mij=PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven