Times New Viking – Born Again Revisited

times_new_viking-born_again_revisited.jpgOnlangs las ik in een of ander blaadje, ik dacht de LiveXS, een stukje over Born Again Revisited van Times New Viking. Na een langer stuk over een andere cd volgden er twee zinnetjes waarin er nogal minnetjes over Born Again Revisited gedaan werd, en zo kwam dit album bij mij ergens onderaan een megastapel releases. Want wie wil er een cd luisteren waar niemand op zit te wachten? En ik moet zeggen dat ik hem ook na een eerste beluistering weggelegd heb: ik ben niet namelijk niet altijd in de stemming voor een portie garagerock. Maar als ik de goede muts op heb gezet dan blijkt Born Again Revisited een lekkere rauwe plaat te zijn waar bij mij namen als The Velvet Underground en Sonic Youth opkomen. Hun eerdere albums voor dit debuut op Matador schijnen trouwens nog vuiger te zijn. Geluidstechnisch klinkt het echter nog steeds niet even netjes, zoals dat ook hoort bij een dergelijke bak herrie. Zo gaan de zangpartijen bij dit trio uit Columbus, Ohio geregeld in het rode, ronken de gitaren alsof ze op de slachtbank liggen en is er ook zo’n kek V.U.-orgeltje. Waar ik het eerder genoemde stukje gelijk in moet geven dat je hier niet teveel woorden aan vuil moet maken: lekker een half uur raggen en verder niet zeuren. Punt.


mij=Matador / Beggars / V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven