Wally Warning – Take Life

Wally Warning - Take LifeHet leven kan zo zijn tegenslagen hebben. Over het algemeen zijn we in het Westen geneigd om daar wat krampachtig mee om te gaan. Alles moet het liefst perfect lopen en daar waar het fout gaat mag dat vooral nooooit meer nogmaals voorkomen. Nee, dan onze Afrikaanse broeders. Die snappen hoe je met de uitdagingen van het dagelijks bestaan om moet gaan. Soms wordt dat wat plat verwoord in one-liners als ‘don’t worry, be happy’, en het is ook dat vaatje waar Wally Warning uit tapt. Maar hij doet het net even iets subtieler en wijzer. Hierdoor is zijn laatste cd Take Life vooral een ode aan de onbezorgdheid, verpakt in veertien pakkende, vederlichte liedjes die op mij stuk voor stuk een ‘het is inderdaad allemaal niet zo erg als het lijkt’ effect hadden. Warning zingt met soepele muzikaliteit en speelt vrijwel alle instrumenten zelf, hetgeen hij met eenzelfde gemak doet. Vooral zijn gitaarspel is heerlijk ontspannen en dat het grotendeels akoestisch is, is mooi meegenomen. Zelfs van het treurbeuk-nummer “Ain’t no Sunshine” weet hij een zomerse sorbet te maken, en dat brengt me meteen op mijn enige puntje van ongenoegen: Take Life is bij uitstek een plaat voor lente en zomer; het voelt wat vreemd om deze muziek te beluisteren met uitzicht op een besneeuwde achtertuin. Maar goed, daar kan Wally Warning ook niets aan veranderen…


mij=Groove Attack / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven