X-Ray Spex – Live @ The Roundhouse London 2008 (cd/dvd)

x-ray_spex-live_ath_the_roundhouse_london_2008.jpgBlondie, dat was de eerste band waar ik aan moest denken toen ik The Roundhouse London 2008 opzette. De Blondie van X-Ray Spex heeft zich de naam Poly Styrene aangemeten, haar werkelijke naam is Marian Joan Elliott. Ze is echter niet blond en ik kan me ook niet voorstellen dat ze het hart van mannen op hol brengt gezien haar postuur. Maar wat ze meer heeft dan de huidige Blondie is punkrock met ballen. De band werd opgericht in 1976 en ging in 1979 weer uit elkaar. Ze leverden met Gem Free Adolescents hun bijdrage aan de Engelse punk in de zeventiger jaren. In de jaren negentig kwam de band twee keer bij elkaar om daarna er weer de brui aan te geven. Het leverde wel twee albums op. In 2008 kwam de band nog een keer bij elkaar in The Roundhouse London voor een kleine drieduizend man publiek en de bands was zo slim om een en ander op te nemen in beeld en geluid. En zo kun je nu je punkband thuis draaien op cd en dvd. Misschien dat de muzieksoort wat achterhaald is, maar gezien de leeftijd van het gefilmde publiek is er kennelijk nog een steeds een doelgroep voor. Ik vroeg me overigens wel af waarom twee dames uit het publiek wel erg vaak in beeld gebracht werden. Eerst dacht ik aan een geile cameraman, maar het tweetal staat in het afsluitende nummer op het podium om de stemming naar een hoogtepunt te brengen. Of de punks dat nou voor ogen hadden bij hun visie. Ik betwijfel het.


mij=Future Noise / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven