Asaf Avidan & The Mojos – The Reckoning

Asaf Avidan & The Mojos - The ReckoningAls muziekliefhebber probeer ik bij te blijven en de nieuwste bandjes te ontdekken om te horen of het misschien mijn ding is. Zo gaat dat als muzieknerd. En dat mijn omgeving mij af en toe niet begrijpt met een muur vol geluidsdragers: het is niet anders. Een nieuwe loot aan de boom is Asaf Avadin & The Mojos met hun cd The Reckoning. De cd die ik toegestuurd kreeg is een prachtige digipack, en dan heb je bij mij een streepje voor. De band blijkt afkomstig te zijn uit Israël, Jeruzalem om precies te zijn. De cd’s van bands uit dat land die in mijn cd-kast staan kan ik wel op een hand tellen. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar dit vijftal. Ik ben echter verbaasd dat de cd nu pas hier uitkomt. Er staat toch echt 2008 op de achterkant. Nog meer verbaasd ben ik echter dat Asaf Avadin een man blijkt te zijn, want ik dacht echt met een vrouw te maken te hebben. Hij kan hoog krijszingen en heeft een rauw randje aan zijn stembanden. Ik wilde hem eerst beschrijven als een mix van Melissa Etheridge en Janis Joplin, maar voeg hier nu maar Robert Plant en Billy Corgan aan toe. Muzikaal is het ook een brede waaier waarvan Asaf Avadin & The Mojos zich bedient: de rock van Skunk Anansie, Smashing Pumpkins, maar ook de blues van Janis Joplin. Ik moest zelf even wennen aan hun geluid, maar het viel langzaam op zijn plaats. Ik had alleen de lengte van de cd wat ingekort, want vijfenvijftig minuten is toch wel een erg lange zit voor een verder prima cd.


mij=Columbia / Good2Go / Rough Trade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven