Babian – Hälften Dör Av Fetma

Babian - Hälften Dör Av FetmaWat een rare letters, bedenk ik me als ik de titels op het hoesje van een band die zich Babian noemt aan het bekijken ben. En wat een rare taal als ik de cd aansluitend aan het draaien ben. Als ik het hoesje van de promo dan nog eens op de kleine lettertjes onderzoek dan zie ik namen als Andersson, Karlsson, Björn en dan weet ik het: dit is Zweeds. En helemaal onderaan staat de naam van hun MySpace: Babiansweden. Ik had gelijk! Een ding weet ik echter ook zeker, Hälften Dör Av Fetma gaat het niet worden in ons land. Ik bedoel, ken je ook maar één nummer in het Zweeds? En dan hoeft het nog niet eens succesvol te zijn. Ik niet. Laat er echter geen misverstand over bestaan, het ligt niet aan de muziek. Het viertal brengt op dit tweede album beatmuziek met een sixties garagesound en die klinkt best geinig. Ik moet hier en daar wel wat denken aan die andere Zweden van Mando Diao. Al vind ik hun recentere werk niet te pruimen. Zij doen het alleen op zijn Engels, en Babian heeft kennelijk andere keuzes gemaakt. Helemaal niet erg overigens, want het zal (al kan ik slechts gissen) hier ook wel over meisjes gaan, zoals in negentig procent van de popliedjes. Als je titels hebt als “Jordens Dragningskraft” en “Vi Lär Oss Så Bra” dan moet je niet op een internationale doorbraak rekenen. Lekker in het gehoor ligt het wel. Mijn favoriet: “Öppna Ögonen”.


mij=Troglodyte / Transubstans / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven