Basia Bulat – Heart Of My Own

Basia Bulat - Heart Of My OwnDe Canadese Basia Bulat heeft een boel bijgeleerd van het vele optreden. Klonk haar debuutplaat Oh, My Darling soms wel heel erg netjes en voorzichtig, deze drie jaar later uitgebrachte opvolger laat een heel wat zelfverzekerder zangeres horen. Haar stem is volwassener en hoewel nog steeds een beetje hees, durft ze zich nu vol overgave te laten gaan. In “Walk You Down” en “Gold Rush” – niet voor niets steviger dan ze zich eerder heeft laten horen – merken we wat ze met een voller geluid kan. Andere liedjes, inclusief de verstilde hoogtepunten “If It Rains” en “Sugar And Spice”, laten horen wat een intiemer arrangement doet met haar stem. En dan blijkt dat het vooral Basia Bulats zang is die Heart Of My Own draagt. Want de productie van Howard Bilerman (The Arcade Fire) maakt het geheel net iets te afstandelijk en voorzichtig. Blijkbaar heeft hij vooral geprobeerd om Basia Bulats stemgeluid nadruk te geven en dat is geen slecht idee. Helaas blijven haar composities aan de veilige kant van het spectrum. Een producer met meer lef en liedjes die wat meer buiten de lijntjes durven te gaan en Basia Bulat heeft een topalbum te pakken. Aan haar ligt het in elk geval niet.


Mij= Rough Trade / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven