Die Aeronauten – Hallo Leidenschaft!

Aeronauten-hallo_leidenschaft.jpgDie Aeronauten komen uit Zwitserland, zingen voornamelijk in het Duits en bestaan twintig jaar. Tien jaar te laat begonnen als new wave-band hebben ze zich ontwikkeld tot een toppiedepoppie radiovriendelijk singlesbandje met een vrolijke potpourri van stijlen en invloeden van buiten de Zwitserse grens. En met succes, want hun landgenoten vinden het allemaal prachtig. Hallo Leidenschaft! is hun negende album, maar wat ben ik blij dat ik de andere acht niet ken. Niet alleen is de zang tenenkrommend vlak en zijn de teksten nietszeggend lichtvoetig, maar bovenal gaat hun behaagzieke formulepop enorm tegenstaan. U kent ze wel, die Casio-keyboards met voorgeprogrammeerde ritmes, instrumenten en muziekstijlen. Die Aeronauten drukken de knopjes gemakzuchtig één voor één in. Ze doen een rocknummertje met liefdesrefreintje, dan een souldeuntje met blazers, afgewisseld met een tropisch Gabriel Riosje en een heuse Braziliaanse bossa nova, om weer terug te keren naar een Motown-blauwdrukje en een Mando Diao-rip-off. Dat ze heel erg stoer zijn moeten we ook weten, want met “Schatten” gaan ze even he-le-maal los in de punk-modus. Zo zijn na dertien nummers alle knopjes uitgeprobeerd en kunnen ze tevreden door naar het volgende album.


mij=Rookie / Sonic Rendezvous

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven