Pipes and Pints – Until We Die

pipes_and_pints_-_until_we_die.jpgHeel even werd ik op het verkeerde been gezet. Ik was de schijtwinter zo zat, het was koud in mijn huis, mijn gaskacheltje kon het niet meer warm krijgen, ik pakte er mijn stapeltje te recenseren meuk bij, want ik wilde teringherrie en selecteerde op de hoes. Het eerste nummer echter was een beschaafd Prikkiaans rockertje, met doedelzak overigens. Gelukkig was het maar één nummer, want vervolgens tikte de drummer ouderwets degelijk af en denderde de folkpunk van Pipes and Pints in hoog tempo binnen. Ik had goed gegokt. Heel erg goed, want Until We Die, de debuutplaat van deze Tsjechische (!) band is alleraardigst. De basis is puike meebrul-folkpunk uit de hoek van Flogging Molly en Dropkick Murphys, met als grote plus dus die doedelzak. Maar wat het echt leuk maakt is dat dat Pipes and Pints net genoeg varieert om de pit regelmatig op het verkeerde been te zetten en ook niet vies is van countrypunk, ook met doedelzak! Dat maakt Until We Die in ieder geval de leukste folkpunkplaat die ik de laatste jaren gehoord heb. Eentje die het ook nog wel gaat doen in de lente of op de grote zomerfestivals. Ik pak er vast een lekkere pint bij…


mij=Wolverine / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven