Ellie Goulding – Lights

Ellie Goulding - LightsEigenlijk zou het volgende niet van invloed moeten zijn op een recensie. Maar het wekt aardig wat frustratie op bij ondergetekende. Dat de platenmaatschappijen het vroegtijdig uitlekken van releases meer dan beu zijn, kan ik begrijpen. Maar ik word er niet blij van om in plaats van een recensie-exemplaar een linkje naar een online stream te krijgen. Het heeft iets zinloos, die digitaal gewatermerkte liedjes zonder download-optie. Niet echt handig voor een recensent die de muziek liever in de auto luistert of op zijn iPod zet. Nu is het zo dat alles wat geluid maakt opgenomen kan worden. Vroeger hadden we daar cassettebandjes voor. Je weet wel; die dingen op die hippe retroshirts. Het levert alleen wat onnodig extra werk op. Wat echter helemaal frustrerend is, is dat de stream er keer op keer uitklapt. Vooral als het tijdens een kneiter van een nummer zoals “Under The Sheets” van Ellie Goulding is. Zo staan er wel meer op haar debuutalbum Lights. Die lekkere tweede single “Starry Eyed” of het uitzonderlijk mooie “Wish I Stayed” bijvoorbeeld. Ellie schrijft nu eenmaal erg goede liedjes. Ze lijkt ze haast achteloos uit haar mouw te schudden. In basis folky maar met een state-of-the-art (wellicht soms iets te gepolijste) productie die er een onweerstaanbare electrosaus overheen gooit. De antihype-politie zal er een zware kluif aan hebben om met dit album het tegendeel te bewijzen. Geen minpunten? Jawel, die online stream dus. Die vind ik stom. Ellie onwaardig.


mij=Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven