Hennessy Keane – Nowhere Fast

Hennessy-Keane_Nowhere-Fast.jpgMet zo’n titel vraag je er ook om: Hennessy Keane zal ongetwijfeld nergens erg snel komen. In de eerste plaats vanwege het genre dat ze beoefenen – klassieke country – en in de tweede plaats omdat ze dat niet vanuit Texas doen, maar vanuit Engeland. De twee mannen die hun naam aan deze band gaven, Shaun Hennessy en Ian Keane, respectievelijk als zanger/gitarist en als drummer, zien er dan wel uit als genuine rednecks, maar komen toch echt uit Basingstoke, Hampshire. En dat is het relatief welvarende zuid-oosten van Groot-Brittannië en niet het arme zuiden van de Verenigde Staten. Behalve hun tongval – en dan ook nog alleen maar als je er op let – is er desondanks niets dat hun afkomst verraadt. Elk nummer op Nowhere Fast is keurig volgens de regels van het genre geschreven. Van het aan Jackson Browne refererende “Too Late Tonight”, het verhalende “Uncle Johnny” en een tearjerker als “First Time” tot een typische Westcoast-track als “Stand Tall”. Voor dit soort prettige, maar nergens opvallende en helaas ook nauwelijks beklijvende albums is de typering ‘prettig wegluisteren’ bedacht. Of: keurige automuziek voor als je geen haast hebt. En dat geldt voor de M3 richting Londen net zo goed als voor Highway 65 richting Nashville.


Mij=Eigen beheer / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven