Jesus Jansen – Na Na Na

Jesus Jansen - Na Na NaBlijft leuk, zo’n online zoektochtje naar gegevens over een band waar op de officiële sites bijzonder weinig over te vinden is. Ondanks een officiële site, Hyves, en MySpace blijft Jesus Jansen een band die bijzonder weinig in de (online) openbaarheid lijkt te verschijnen. En dat is erg jammer. Na Na Na is het tweede album van deze Limburgse band en werd in eigen beheer uitgebracht. Voorman Marcel Jansen is een ouwe rot in het vak en zat vroeger in Colourful People, een band die zelfs ooit op Pinkpop speelde. Die ervaring van Jansen komt overduidelijk tot uiting in de elf nummers van Na Na Na. Hij heeft een prettig doorleefde stem en de composities zijn sterk en afwisselend. Vooral het lieflijk meeslepende “Utopia”, het aanstekelijke “Night in Amsterdam” met David Sylvian-achtige zang, en het onheilspellende “Heaven’s Art” zijn zeer de moeite waard. Alleen het repetitief rockende “Private Paradise” past niet echt in de reeks met sfeervolle nummers. Na Na Na is een prachtplaat van een vakman die het verdient om veel meer gezien en gehoord te worden. In mij heeft deze Jesus met dit album in ieder geval een nieuwe discipel gevonden.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven