King Midas Sound – Waiting For You

King Midas Sound - Waiting For YouVolgens de overlevering kon de echte King Midas alles in goud veranderen, maar eindigde hij met ezelsoren. Het kan verkeren in het leven van een koning nietwaar? Nou weet ik niet of ezels goede oren hebben en of dat ze gevoelig zijn voor muziek, maar alleen een ezel kan de kwaliteit van het gelegenheidsproject King Midas Sound ontkennen. Producer Kevin Martin (The Bug) verdiende zijn sporen in de Londense dubstep- en elektronische jazz-scene, maar Roger Robinson is de stem die het album maakt tot wat het is. Op een bedje van elektronische dub glijdt Robinson’s bijzonder relaxte stem warm en zacht door de speakers. Voor de dance-adepten die Kevin Martins andere werk waarderen is Waiting for You waarschijnlijk even slikken, want met de ogen dicht waan je je in een hangmatje aan het Jamaicaanse strand met een zomerse cocktail aan de lippen. En hoewel het hele album doordrenkt is met deze sfeer vervelen de heren me nergens. De sfeer wordt soms even grimmig door de spookachtige, bijna ambiente sound op “Lost” en op “Earth Will Kill Ya” horen we zelfs echo’s van de oude meester Linton Kwesi Johnson. De heren zetten de Japanse Hitomi met haar sporadische zangbijdragen als een soort joker in en het contrast met Robinson maakt dat buitengewoon boeiend. Waiting for You is zeker geen gemakkelijk, maar wel een bijzonder album.


Mij=Hyperdub / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven