Mudhoney – Live At El Sol

mudhoney-live_at_el_sol.jpgSchaakmat. En dat waarschijnlijk zonder voorbedachte rade. De zet was Mudhoney en de ‘tegenstander’ in kwestie Storm. Ik ben namelijk ook maar een mens, met zijn fouten. En een van mijn fouten was dat ik nooit de moeite heb genomen om me in Mudhoney te verdiepen. Ik kan niet beweren dat ik te jong ben voor deze Seattle-band. Integendeel, zij begonnen op het moment dat ik net de pubertijd achter me had gelaten, maar ik keek naar rechts, waar het links gebeurde. Andere grungebands kreeg ik wel mee, maar ik moet toegeven dat ik laat aanhaakte. Ik wist wel dat Mudhoney het voorbeeld was voor Nirvana, en alleen dat zou al het beluisteren van een Mudhoney-album rechtvaardigen. Ook de recente, ook op File Under besproken albums gaven me de kans om e.e.a. recht te zetten. Niet dus. Tot ik Live At El Sol toegestuurd krijg. Nu moest ik wel. En gelukkig maar, want de met eenentwintig tracks volgepropte cd is een hele fijne niet voor tere zieltjes-album geworden. Als ik de tracklisten van de albums goed vergelijk met de setlist van dit optreden dan is deze een goede dwarsdoorsnee van hun oeuvre. De opnames vonden overigens op 12 juli 2007 in de El Sol te Madrid plaats. Gracia! Om dit album in een historisch perspectief te zetten daarvoor heb ik dus niet genoeg kennis, maar geluidstechnisch vind ik het voor zo’n recente opname blikkerig klinken. Dit ondanks de late openbaring. Als je nog aan de band moet beginnen zou ik toch voor het eerder in 2008 (her)uitgegeven Superfuzz Bigmuff / The Lucky Ones gaan. En als je dan fan bent dan kun je Live At El Sol nog altijd alsnog aanschaffen, want wat Mudhoney hier laat horen daar is weinig mis mee. En dan druk ik me zwak uit. Dit album is overigens in 2008 al verschenen als dvd-versie.


mij=Munster / Sonic
File: Mudhoney – Live At El Sol
File Under: En de grunge leefde nog lang en gelukkig
File Audio: [MySpace]
File Video: [In 'n' Out Of Grace][Where The Flavor Is / I Have To Laugh][Sweet Young Thing Ain't Sweet No More / Touch Me I'm Sick]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven