Steye & The Ottowanians – Hum & Ears

Steye & The Ottowanians - Hum & EarsHet verhaal achter Steye & The Ottowanians’ Hum & Ears is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Steye had al een solo-album op zijn naam staan toen hij werd gevraagd voor In A Cabin With, een serie waarbij Nederlandse en buitenlandse muzikanten bijeen worden gebracht op een bijzondere locatie. Eerder leverde dat bijzondere resultaten op, zoals bij Neonbelle. Stije Hallema (Steye) en Alvin Lewis (ex-Zuco 103) hebben tien dagen in Canada kunnen opnemen, met een stel Canadezen als begeleiders. Het resultaat – dat eerder in een NPS-documentaire te bekijken was – is nu helemaal grateloos te downloaden op de site of voor een bescheiden prijsje op cd(-kwaliteit) te krijgen. Steye noemt het ‘a mix of techno-blues, country-funk, and goa-jazz’. Zelf zou ik het eerder omschreven als lome funk, blues en soul. Soms met fraaie resultaten (de semi-jam “Bob Is Dead”), soms met foute Christopher Cross-Candlelight-Met Het Oog Op Morgen-middle of the road tot gevolg (“Wonderful”, compleet met ‘shap-doowap-shap’-koortje). Overigens moet gezegd worden dat het prima klinkt voor tien dagen opnamen. De productie is helder en draagt bij aan het lome en ontspannen sfeertje op dit album. De instrumentatie is klein gehouden, met allerlei fijne accentjes om het aan te kleden, wat uitstekend bij de songs past. Goed beschouwd zijn Steye en kornuiten het grootste deel van de tijd aan het vissen in de vijver die al jaren de Fun Lovin’ Criminals aan de top van de voedselpyramide heeft. In dat genre is het best een lekker plaatje, afgezien van een paar al te gezapige momenten, maar heel bijzonder of opvallend is het eigenlijk nergens. En dat had ik toch wel verwacht bij een project met zo’n bijzondere ontstaansgeschiedenis.


mij=V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven