Hadouken! – For The Masses

Hadouken_-_For_The_Masses.jpgVooral in Groot-Brittannië was de hysterische new rave van het jonge Engelse kwintet Hadouken! een hit in 2008. Ook op Lowlands mocht de groep knallen, maar het publiek kende de groep nog niet en bleef wat gereserveerd staren naar het kleine Charlie-podium. Sowieso had de groep beter gepast in de wat exclusievere X-Ray-loods, die zich beter leent voor dit soort electrohypes. Inmiddels is hun tweede album uit. Nog meer dan Music For An Accelerated Culture is For The Masses een bonkende kermisplaat vol sirenes geworden, in de stijl van The Prodigy en de nieuwe Pendulum. Dat is mede te danken aan het Groningse Noisia, dat liet zich lenen voor de messcherpe productie. Helaas. Want Hadouken! verliest zich in de hypermoderne speeltuin die Noisia’s studio is en vergeet echt te rellen. Dit album had beter For The Basses kunnen heten. De geüpdatete bijna gitaarloze sound klinkt vet, maar de agressie van nu nóg nihilistischere rapteksten als ‘I’m gonna fuck your face off’ en ‘I don’t care where we are, I don’t care where we go’ werkt er niet op. Het heeft vooral iets kinderachtigs. Nog erger is dat het dit keer aan goede liedjes ontbreekt. Op nummers als “M.A.D.” en “Evil” is het fijn feesten, maar zijn het ook floorfillers? En net als ik denk dat “House is falling down” iets wordt, komt dat omdat ik na de tekst ‘Do you know you are breaking on me’ verwacht dat het refrein van Capella’s “Move On Baby” invalt. Ouch. Net als bij Pendulum kan het gaan stormlopen rondom deze plaat, maar wie wat meer drum’n’bass gehoord heeft weet ook beter. De bijgevoegde remixen van Spor (dnb) en JFB (dubstep) zijn daarvan zelfs al een voorbeeld. Maar dat zal de notoire kermisganger toch worst wezen.


mij=Surface Noise / Rough Trade

6 reacties

  1. Stonehead

    Nog even over die Oxygen-clip. De vorige link betreft een voor Hadouken-begrippen doodsaaie bandclip met een vrouw in bad, dus dat er een (wel maar ietsie) interessantere “alternate video” met Barbiepoppen en robots zou bestaan verbaast me niks.
    http://uk.ign.com/videos/2011/01/31/hadouken-oxygen-video
    MAAR. Die link hierboven vind je dus alleen met flink googlen. De band zelf doet er alles aan om je naar Facebook te krijgen, waar je éérst op een Like-button moet klikken voordat je überhaupt kunt zien wat je dan eigenlijk liket (met als gevolg dat je al je vrienden dus weer zinloos spamt – smerig hoor, die Facebook-apps). Gisteren was er ook al een vergelijkbare spamactie op Twitter door Cut Copy. Daar doen we dus niet aan mee. Een video is een video, op verplichte virals zitten we niet te wachten. Wat te doen? Boycotten? Uitleggen en demonstratief omzeilen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven