The Drums – Summertime

the_drums-summertime.jpgSurfmuziek: ik denk dan aan twee varianten. Of aan de ruige gitaarversie van Dick Dale of aan de prachtige harmonieën van The Beach Boys. Mocht je hier ook aan denken dan wordt het tijd om je beeld bij te stellen met het nummer “Let’s Go Surfing” dat te vinden is op de ep Summertime! van The Drums. Dit nummer klinkt namelijk moderner zonder de ‘andere’ surfmuziek tekort te doen. Het viertal komt uit het hippe Brooklyn. En, ondanks dat ik als veertig-plusser (oef!) niet pretendeer hip te zijn, tip ik dit als een van de ‘next big things’. The Drums heeft namelijk een originele kijk op de muzikale wereld. Als ik dan toch een vergelijking moet maken met een andere stadsgenoot dan zou ik voor MGMT gaan, al zijn de verschillen groot. Het is vooral de elektronische basis waarin ze elkaar vinden en de aanstekelijkheid van hun muziek. Hier en daar komt er new wave om de hoek kijken. Dan is het weer de post-punk, dan weer de sixties, maar nergens klinkt het belegen. Het is net een frisse zomersalade. Een salade die vele ingrediënten kent, en na een aantal happen blijft verrassen. De titel Summertime! lijkt mij voor deze ep prima gekozen. Deze week in Bitterzoet te Amsterdam te zien, en dan komende zomer op Lowlands? Ik tip ze alvast. En tegen de zomer ook meteen een volwaardige schijf met nog meer moois graag, want deze ep is toch wel wat snel voorbij.


mij=Moshi Moshi / V2

3 reacties

  1. Ew.

    Alhoewel ik een afkeer heb van het woord ‘toppertje’ feliciteer ik je met je aankoop! 😉 De single “Let’s Go Surfing” komt trouwens geregeld voorbij op Studio Brussel, op 3FM heb ik deze nog niet gehoord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven