The Features – Some Kind of Salvation

The Features - Some Kind of SalvationThe Features en Kings Of Leon zijn wel erg met elkaar verbonden. Niet alleen komen The Features ook uit Nashville, ze zijn ook als supportband mee op tournee geweest. En uiteindelijk zijn ze de eerste band geweest die opgenomen werd in het nieuwe platenlabel van Kings Of Leon, Imprint. Ze hebben nog net geen tattoo van ze op hun kont staan, denk ik. Dat wetende is het ook niet verbazingwekkend dat ze veel overeenkomsten hebben in de sound. Zo doet de stem van zanger Matthew Pelham ons regelmatig denken aan Caleb Followill en hebben The Features ook de neiging om grootse stadionrock te maken. Maar tussen de Kings Of Leon-achtige nummers door is er nog genoeg variatie over om ze geen copycat te noemen. Het lijkt erop dat The Features meer energie willen uitdragen, er zit meer vaart in de muziek en dit zal zeker op het podium tot uiting komen met de vele uitnodigende meezingrefreinen. Maar of ze uit de schaduw komen, dat is maar de vraag. Ondanks de vele invloeden krijgen ze maar niet dat unieke eigen geluid te pakken en dat staat hun doorbraak waarschijnlijk net in de weg.


mij=429 / Proper / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven