The Graviators – The Graviators

The Graviators - The GraviatorsHet viertal Zweden dat opereert onder de naam The Graviators heeft zich tot doel gesteld om in deze barre tijden waarin rock op sterven na dood is (“Oh ja, joh?”, denk ik dan altijd maar) het waakvlammetje brandende te houden, aldus de promo-tekst op op de site van hun platenlabel. Op zich een nobel doel, want meer rock is wat mij betreft altijd welkom. The Graviators omschrijven zichzelf dan ook als zijnde een rock-band, maar door de behoorlijk zware gitaren en de logge riffs neigen ze mijns inziens meer naar metal. Metal van de oude school welteverstaan, met Black Sabbath als belangrijkste referentiepunt. De single van deze plaat is nota bene “Back To The Sabbath” genoemd, en dat kan toch bijna geen toeval meer zijn. Naast een overduidelijke voorliefde voor zware seventies-hardrock weten de mannen ook nog af en toe een prettige psychedelische sfeer aan de nummers mee te geven, en dat helpt, aangezien ze helaas nog niet zo ver zijn dat de hele plaat van voor tot achter blijft boeien. Wat dat betreft is er nog wel ruimte voor verdere ontwikkeling. Maar verder is dit een zeer behoorlijke en daarnaast geluidstechnisch verzorgd klinkende debuutplaat geworden.


mij=Transubstans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top