The Go Find – Everybody Knows it's Gonna Happen Only Not Tonight

The Go Find - Everybody Knows it's Gonna Happen Only Not TonightFascinerend, een nieuwe geheimtaal ontdekt. Meestal wordt door bands online alleen maar geblogd over hoeveel ze gezopen of geblowd hebben in de toerbus en studio, maar de Antwerpenaren van The Go Find laten een veel interessanter kijkje in de keuken zien. Tijdens de opnames van hun derde album met de Morrissey-esque titel plaatste de band enkele ‘producer notes‘ op het internet. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met daarop een notitie over het nummer “Lottery Man”: ‘Korrel??’. Klinkt spannend. In ieder geval spannender dan het nummer dat uiteindelijk op de plaat is beland en waar overigens geen korrel op te ontdekken valt. The Go Find maakt makkelijk in het gehoor liggende indiepop die nog zoeter is dan de zwaarst besuikerde Belgische wafel. Voorman Dieter Sermeus zingt alsof hij voortdurend bang is dat de buren wakker zullen worden en de drummer wil duidelijk geen lelijke putjes in zijn vellen. Everybody Knows it’s Gonna Happen Only Not Tonight kabbelt bijna veertig minuten lekker voort en heeft een lome groove die liefhebbers van bands als landgenoten Isbells goed zal bevallen. Een uitschieter is “Cherry Pie”, dat sterk doet denken aan Stephen Malkmus. Everybody Knows it’s Gonna Happen Only Not Tonight is een prima en vooral keurig indie-album waar iets meer pit geen kwaad had gekund.


mij=Morr / Konkurrent

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven