The Len Price 3 – Pictures

The-Len-Price-3_Pictures.jpgHet zou verrassend zijn om te horen dat er werkelijk iemand in dit bandje Len Price heette, niet waar? Maar op die leugen na doet The Len Price 3 er alles aan om zo echt mogelijk te zijn. En in hun geval betekent echt: lijken op The Kinks (met als meest navrante voorbeelden “Mr. Grey” en “Under the Thumb”) en The Who (waar titelnummer en opener “Pictures” wel heel brutaal naar verwijst). Niet alleen hun liedjes hebben dezelfde ingrediënten (aangevuld met koortjes en fijne orgeltjes), ook hun kleding is in true mod style. Hun derde album Pictures (die ik hier anachronistisch genoeg als cd opgestuurd heb gekregen) is in stijl opgenomen. Dat wil zeggen dat ze vol trots op het hoesje melden dat alle dertien liedjes analoog en dus nog op band zijn gezet. En jawel, het geheel klokt ietsje meer dan dertig minuten: een albumlengte die in het tijdperk van de lp doodgewoon was, maar dankzij de cd te vaak opgerekt wordt tot een vervelende zestig of zeventig minuten. (Overbodig te melden dat ook de camera op het hoesje een analoge is en geen hypermoderne digitale spiegelreflex.) The Len Price 3 heeft dertien zo echt mogelijke liedjes uitgebracht en dat moet dus ook niet langer dan een half uur duren: daarna wordt het vervelend anachronistisch gedoe en dat weten ze net te voorkomen. Het punky “You Tell Lies”, “Man Who Used To Be” en “Mr. Grey” klinken echter dan echt en dan wil ik ze graag een mislukking als “Nothing Like You” vergeven.


Mij=Wicked Cool / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven