VA – Rough Trade Shops Indiepop 09

v.a.-rough_trade_indiepop_09.jpgAan het eind van een jaar hebben ‘wij’ behoefte aan verzamelaars van ‘het beste’ van het afgelopen jaar. Over 2009 is dat niet anders. Er is wat mij betreft niets mis met deze verzamelaars: van sommige nummers krijg ik ook nooit genoeg. Rough Trade Shops heeft een eigen verzamelaar uitgebracht met de titel Rough Trade Shops Indiepop 09. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer een album dan een single-man ben, maar van de vijfentwintig nummers ken ik er welgeteld helemaal geen! Ik heb nog even de lijsten van de VPRO’s 3voor12, KinkFM en Studio Brussel gecheckt, maar het ligt niet aan mij. Dit betekent dat dit album weinig zegt over de indie in 2009. Deze verwachting moet je dus loslaten. Er staan wel een aantal bands op die het dit jaar goed hebben gedaan, Girls, Los Campesinos! en The Pains Of Being Pure At Heart. Girls wordt vertegenwoordigd met het nummer “Morning Light” dat als single pas in 2010 verschijnt en als b-kantje al in 2008 te horen was. Los Campesinos! doet mee met “You! Me! Dancing!”, dat al uit 2006 stampt. The Pains Of Being Pure At Heart mag “103” inzetten die op de dit jaar verschenen ep staat, maar niet op hun 2009-album. Al met al mag ik dus best wat twijfels hebben bij het representatieve en 2009-gehalte van dit album. Toch staan er best leuke indie-bandjes op. Mijn favorieten zijn Betty And The Werewolves met “David Cassidy” en The School met “And Suddenly”. Al met al een cd waarop de mogelijke toekomst van de (Engelse) indie te ontdekken is.


mij=Rough Trade / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven