VA – The World Is Yours

VA - The World Is YoursIk ben niet zo’n liedjesmens. Dat wil zeggen, ik ben natuurlijk dol op mooie liedjes, maar het liefst luister ik hele cd’s, netjes van begin tot eind, zoals ik denk dat de artiest hem bedoeld heeft. Samplers zijn over het algemeen dus ook niet zo aan mij besteed. De sampler die platenmaatschappij Floating World onlangs uitbracht ter ere van hun eenjarig bestaan is echter helemaal niet zo verkeerd. Redelijk grote namen als Young Dubliners, Robin Trower, Umphrey’s McGee, Toni Childs, Clem Snide en Ravi Coltrane brengen hier gebroederlijk zij aan zij hun liedjes. Die liedjes bevinden zich vaak op het snijvlak van pop, rock, blues en country en passen daarom uitstekend bij elkaar. Wat jammer is, is dat er geen onuitgebracht materiaal, demo’s of iets dergelijks op staan, waardoor het voor de liefhebber misschien nog een leuk item zou zijn geweest. Nu is de sampler echt alleen maar een kennismaking met de artiesten op Floating World geworden, en de vraag is hoeveel behoefte er aan is, zeker omdat er ook nog voor betaald moet worden. Als gratis promotie-item had ik deze cd dan ook zeker aangeraden, maar nu twijfel ik. Als kennismaking met het label is er helemaal niks mis mee, maar deze ontdekkingen kun je tegenwoordig ook heel makkelijk gratis doen, op MySpace, last.fm en soortgelijke websites.


mij= Floating World / Freeworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top