White Horses in Technicolor Everywhere – Sunna

White Horses in Technicolor Everywhere - SunnaWhite Horses in Technicolor Everywhere, oftewel W-H-I-T-E, is het project van ene Cory Thomas Hanson uit Santa Clarita in Californië. Hanson is jong en kent zijn klassiekers, aldus zijn MySpace: ‘I was born in 1987. The year Predator, Akira, Final Fantasy 1, Michael Jackson’s Bad, the Roland D-50, and a bunch of other way awesomer things came out.’ Verder is er bijzonder weinig te vinden over Hanson, maar zijn muziek doet dan ook vermoeden dat hij iemand is die het daglicht weinig ziet. Zijn debuutalbum Sunna klinkt alsof hij met een handleiding op schoot alle knopjes en klanken van zijn splinternieuwe synthesizer aan het uitproberen is. Denk aan een mix van het geluid van de junkietijdplaten van John Frusciante en het experimenteelste van The Flaming Lips en je komt in de buurt van wat er op Sunna te vinden is. Veel verwarrende elektronica met de vlakke zang van Hanson eroverheen. Sporadisch staan er nog wel aardige momenten op het album, maar het merendeel is eigenlijk gewoon stomvervelend geneuzel. Van de vijftien nummers vallen er zeker tien in de categorie ‘vuller’ vanwege overmatig gebliep en geklooi met effecten, zoals op de vreselijke afsluiter. Gelukkig zijn altijd nog veel ‘way awesomer’ albums om naar te luisteren.


mij=Sill Children & Aagoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven