Agnès Jaoui Y El Quintet Oficial / Hindi Zahra

 Agnès Jaoui y el Quintet Oficial - Dans Mon PaysAgnès Jaoui is een Franse actrice die minstens zo goed acteert als dat ze zingt. Dans mon pays is haar tweede plaat waarop ze haar zuiderziel alle ruimte geeft. Ze zingt liedjes in het Spaans, Portugees en Frans, covers van onder meer Mercedes Sosa en Chico Buarque. Zo’n plaat waar je muren automatisch zachtrood van kleuren en je verlangen naar een goed glas rode port per nummer groeit. Jaoui heeft een mooie volle stem die misschien de saudade mist van de grote fado- en bossa-zangeressen, maar toch melancholiek genoeg is.
Hindi Zahra - HandmadeHindi Zahra is van Marokkaanse komaf, en zingt veel van haar liedjes in de Berber-taal. De muziek op Handmade heeft niks Noord-Afrikaans, je zou Zahra eerder een zusje van Madeleine Peyroux kunnen noemen. Ook zij stoelt haar nummers op folk, blues en jazz (Hindi zingt ook in het Engels, met heel af en toe een Frans zinnetje). Het mysterieuze van de Berber-taal maakt het verschil, waar Peyroux bij momenten te gladgestreken is, daar blijft Zahra knisperen als zandkorrels tussen je tenen. Al met al nog geen plaat om wild op te dansen, eerder om bij naar de zomer te verlangen.


mij=Tot Ou Tard & Blue Note/EMI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven