Efterklang – Magic Chairs

Efterklang - Magic ChairsSinds de welhaast euforische eerste editie van Into The Great Wide Open verplaatst het luisteren naar Efterklang, dat een van de fijnste optredens gaf dat weekend, me bijna gelijk terug naar Vlieland. Als ik dan ook mijn ogen dicht doe bij het luisteren naar hun nieuwe cd Magic Chairs, dan lig ik niet aan een zwembad in Egypte met een koud biertje aan mijn lip, maar sta ik met Junior zijn verjaardag te vieren door te luisteren naar de fijne muziek van deze Denen. Ik kon het natuurlijk niet laten om Magic Chairs ook te laten horen aan Junior. Vanuit het niets zei hij na een paar seconden: ‘Papa, dit klinkt net als de Oompa Loompa’s!’ Het duurde even voordat bij mij het kwartje viel en ik me realiseerde dat hij doelde op de wonderlijke wezentjes uit de Charlie en de Chocoladefabriek-film die voor het eerst in tijden een nieuw publiek krijgen om voor te zingen. Dat zou Efterklang met de overgang van het fijne Leaf-label naar het roemruchte 4AD ook best eens kunnen gebeuren. Een groter publiek vooral ook. De muziek op Magic Chairs is er in ieder geval klaar voor. Magic Chairs is namelijk het logische vervolg op de meer open en uitbundiger Efterklang-optredens van het afgelopen jaar. Efterklang schuift meer op richting pop, maar combineert dat wel met de grilligheid van vorige albums. De liedjes worden door deze verschuiving overigens – gelukkig – absoluut niet vluchtig. In die valkuil valt Efterklang gelukkig niet. Onderhuids kriebelen de songs ondanks al die mooie liedjes namelijk nog steeds. Het maakt Efterklang wat mij betreft tot een van de fijnste bands van dit moment.


mij=4AD / V2

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven