Blood Red Shoes – Fire Like This

Blood Red Shoed - Fire Like ThisIn 2008 waren de Blood Red Shoes nog ‘underground’, het debuut Box Of Secrets werd gehyped en de energieke optredens van deze tweemansformatie maakte de hype compleet. Nu komen Steven Ansell en Laura-Mary Carter met de opvolger Fire Like This, en wat een heerlijke opvolger! Niet alleen zetten ze de vlotte, puntige rocknummers voort en voel je de energie weer uit de boxen komen. Er is nu ook plaats voor enkele iets subtielere nummers waar de ADHD niet vanaf spat, zonder dat het aanvoelt dat die om commerciële redenen aan het album zijn toegevoegd, want ik heb niet het idee dat er ooit top 40-hits van hun hand zullen komen. Het lijkt er wel op dat de Blood Red Shoes hun kille rauwe, geluid net even wat warmer hebben gemaakt waardoor dat ‘underground’ gevoel nu plaatsmaakt voor een volwassener geluid. Gelukkig kan ik ze nog steeds niet betrappen op het dichtsmeren van nummers met onnodige vulling dan hun stem, zijn drums en haar gitaar. Met knalhit “Don’t Ask” en meezing-knaller “Light It Up” zijn deze Blood Red Shoes wel de ideale schoonzoon onder de festivalbands. De boekers zullen in de rij staan. Nu de band kan putten uit twee denderende cd’s, is er genoeg munitie om elke crowd van hun sokken te blazen.


mij=V2

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven